Cześć! Jeżeli chcesz przytyć to warto byłoby zacząć trenować siłowo, dzięki temu masa jaką nabierzesz będzie w większości masą mięśniową, oczywiście przy dobrze dobranej diecie. Bez treningu nadmiar kalorii raczej będzie odkładał się w postaci tkanki tłuszczowej, gdyż nie będzie odpowiedniej stymulacji by ją budować. Na początku możesz rozpocząć [...]
[...] szczególnej uwagi gdyż wiedziałem ze na pewno urosne jeszcze, przecież masz czas jeszcze w zaleznosci od twojego rozwoju do 21 lat a nawet niekiedy jeszcze pozniej nasze ciało rośnie. Stary to jest dopiero 16 lat niektórzy w tym wieku maja po 150 cm, a ty si ejuz przejmujesz mimo ze jestes wyższy od ludzi starszych od siebie. Ale jaja, tregedia.
Znow posiedzialem, poczytalem i podjalem sie kolejnej proby stworzenia odpowiedzniej diety: I posilek: Ogórek Pomidor Jaja kurze całe (w formie salatki) II psoilek: Chleb żytni razowy Pomidor Sałata zielona Oliwa z oliwek Tuńczyk w wodzie III posiłek: Mięso z piersi kurczaka Ryż brązowy Mizeria: ogórek i kefir (mieso znow zamiennie z [...]
[...] 2,5g białka na każdy kilogram masy ciała. Zatem bardzo łatwo sobie wyliczysz ile tego białka potrzebujesz. Najlepszymi źródłami białka są: chude mięsa, chude sery, ryby, jaja oraz odżywki takie jak WPC i WPI. Te ostatnie sprawdzą się szczególnie w przygotowaniu lekkostrawnych posiłków i tych, które chcesz przygotować na szybko. Niżej [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Bardzo fajnie, że chcesz zacząć trenować w domu i to się bardzo chwali, jednak muszę Cię zmartwić w 3 miesiące, to dużej masy nie zrobisz, a dopiero tak naprawdę rozpoczniesz przygodę ze sportami siłowymi bądź sylwetkowymi. Chcąc zrobić masę mięśniową musisz wiedzieć, że powinieneś spożywać więcej kalorii niż potrzebujesz. Aby obliczyć [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] się podzielić sobie makroskładniki w taki sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] Zarówno piątki jak i weekendy to dni bez treningu, ewentualnie trochę squasha. Muszę iść wcześniej spać. Żeby wstać o 6 :/ Morales, poważnie pisałeś o tym WPC czy se ze mnie jaja robisz? :D Muszę zmienić siłownie, na tamtej nie mam jak zrobić siłowego, jest atlas, ale lichutki. Jedynym plusem jest to, że mogę z niej korzystać kiedy chcę, jak chcę [...]
[...] Następnie rozłożyć kalorie pomiędzy makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Długość nóg mierze tak jak rowerzyści, czyli: 1) ksiązka między nogi, pod jaja; 2) stoimy bez butów/kapci itd. 3) odchodzimy od ściany, ksiązke 3mamy ciągle przy ścianie bez zmian 4) mierzymy od podłogi do najwyższego punktu jaki jest na ksiązce ze styku na ścianie. Idealne proporcje to ponoć dla 180 cm - długośc nóg 86 cm, a potem na każdy 2 cm [...]
[...] je zmniejsz. Nie przejadaj sie wywal wszelakie słodkosci, słodkie napoje, pieczywo jasne, płatki typu fitness, musli, jogurty, Jedz produkty takie jak: płatki owsiane, jaja, serki wiejskie, indyk, kurczak, ryby, orzechy, oliwa z oliwek, kasze, owoce, warzywa(nie wszystkie), ryby. Jak zmienisz rodzaj produktów jakie zjadasz i nie bedziesz [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] wyciskaniou na klate to chyba skutek hipertrofi sarkoplazmastycznej, a wiec wzrostu masy, bez wzrostu sily miesni, skoro kulomiot Cantwell robi to 27 razy. Pozniej sa takie jaja, ze otluszczony sumita sklada mistrza kulturystyki omal mu reki nie wyrywajac... http://www.indavideo.hu/video/Szkander_7 Zmieniony przez - seba5700 w dniu 2011-07-28 [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]